Actie kerkbalans 2021: 16 januari - 30 januari

Aan het begin van het nieuwe jaar is het weer tijd voor onze jaarlijkse actie Kerkbalans en ZWO- balans. Wij willen alle gemeenteleden die zich als loper hebben aangemeld bij deze nogmaals bedanken. Omdat corona ervoor zorgt dat alles anders gaat dan in andere jaren is hierna vermeld welke maatregelen zijn getroffen om de actie coronaproof te laten plaatsvinden:
- Er is geen aparte ‘vulavond’ voor de tassen voor de lopers georganiseerd. Dit wordt nu gedaan door onze medewerker van het kerkelijk bureau en een lid van het CvK. 
- Voor de lopers is er een aparte instructie in de tas opgenomen waarin is vermeld dat de brieven door de brievenbus kunnen worden gedaan samen met een kaartje waar het gemeentelid de ingevulde toezeggingen in de brievenbus kan doen. Afhankelijk van de keuze van de loper kan na het door de brievenbus doen van de brieven worden aangebeld voor persoonlijk contact.
- Als gemeentelid wordt u gevraagd om, indien dit mogelijk is, uw antwoordenveloppen met toezeggingsformulieren terug te bezorgen bij de loper. Daarmee kunnen we zoveel mogelijk persoonlijke contacten vermijden.
- In de week van 25 januari t/m 28 januari kan de tas met antwoordenveloppen worden ingeleverd bij het kerkelijk bureau tijdens kantooruren en op donderdag 28 januari in de avond in de Bron.

Wijkgemeente Goede Bron zoekt kerkelijk werker voor jongeren en gezinnen

Voor de wijkgemeente Goede Bron van de Protestantse gemeente Alphen aan den Rijn-Oudshoorn/Ridderveld te Alphen aan den Rijn zoeken wij een ondernemende en enthousiaste

Kerkelijk werker voor jongeren en gezinnen
(12 uur per week voor in principe 3 jaar)

Deze aanstelling bestaat uit 8 uur voor activiteiten binnen de wijkgemeente Goede Bron en 4 uur voor jongerenwerk, samen met andere kerken.

De advertentietekst met nadere informatie kunt u hier downloaden

Gewijzigd emailadres zondagsbrief

Het emailadres van de zondagsbrief is voorlopig gewijzigd in: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Berichten kunnen steeds worden aangeleverd tot woensdagmiddag 17.00 uur. 

Live uitzendingen vieringen de Bron en Goede Herderkerk

De live uitzendingen van vieringen in de Bron kunt u hier vinden.  De vieringen zijn ook te volgen via de kerkomroep. De vieringen vanuit de Goede Herderkerk zijn live te bekijken. De uitzending kunt u hier vinden. De uizendingen zijn ook op een later tijdstip te bekijken. 

Als u de vieringen online volgt kunt u meedoen aan de collecten door een bijdrage over te maken naar rekening NL 60 INGB 000 0127 174 t.n.v. CVK PROT. GEM. Alphen aan den Rijn O/R o.v.v. collecte zondag .... De bestemming van de collectes kunt u vinden in de zondagsbrieven. 

Rooster kerkdiensten tijdens lockdown

In verband met afgekondigde lockdown zullen we in deze periode steeds afwisselend in de Bron óf de Goede Herderkerk een dienst houden, waarbij geen kerkgangers aanwezig zijn. De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk

Rooster lockdown periode (onder voorbehoud) 
Zo. 17 jan Oecumenisch De Bron 10.00 uur ds. Meindert Burema 
Zo. 24 jan de Bron 9.30 uur ds. Herma Kamphuis 
Zo 31 jan GHK 10.00 uur ds. G. Landman
Zo 7 februari GHK 10.00  ds. Paul van Dijk 
Zo 7 februari de Bron 19.00 uur Taize-viering ds. Meindert Burema
Zo 14 februari de Bron 9.30 uur ds. Herma Kamphuis  

De muziekviering in de GHK op 24 januari komt te vervallen.