Kerkradio "de Bron"


De commissie kerkradio "de Bron" heeft 18 medewerkers. Per toerbeurt regelen zij het geluid in de zalen van de Bron tijdens de kerkdienst. Dit gebeurt vanuit de studio. Vandaar uit hebben zij via camera’s zicht op de beide kerkzalen en kunnen zij horen of het geluid in de zaal goed is.

Ook is het geluid voor de mensen die een hoortoestel hebben goed te horen via de ringleiding. Een ringleiding is een soort antenne die in de vloer van de zaal is weggewerkt. Waar je het beste in de zaal kan zitten voor het gebruik van deze ringleiding is te zien op de prikborden nabij de zaal.

Wat biedt Kerkradio “De Bron” nog meer?
Vanuit de studio wordt ook het geluid van de zalen ten gehore gebracht bij de mensen thuis. Zij zijn via internet d.m.v. een kerkweb-radio met de kerkzaal verbonden. De uitzending voor deze groep begint om 09.15 uur en begint met een muziekprogramma. Verder worden er enkele afkondigingen gedaan, bijvoorbeeld wat er zoal gezongen wordt, wie de organist is en wie de predikant of pastoor is. De uitzending duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Van elke dienst of viering die wordt gehouden wordt een back-up gemaakt.
Na afloop kunt in de studio een back-up ophalen om thuis nog eens de kerkdienst na te luisteren. Deze mogelijkheid wordt veel gebruikt bij rouw- en trouw- doopdiensten etc. De back-up kan op CD gebrand worden of op een datastick gekopieerd worden. Voor een CD wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Internet
Ook kunt u thuis via de website van www.kerkradio-debron.nl een link aanklikken waar u diensten gelijktijdig kunt luisteren en evt. later kunt downloaden.
Ga dan als volgt te werk:
knop links – knop kerkomroep Nederland – op de plattegrond van Nederland de provincie Zuid-Holland en zoek in de lijst Alphen a/d Rijn - De Bron en klik deze aan.
Klikt u op de foto van De Bron tijdens een dienst of viering kunt u gelijk meeluisteren. Ook ziet u daar een archief waar u een dienst nogmaals kunt luisteren of evt. downloaden. Alle diensten en vieringen worden uitgezonden via internet.

De kerkwebradio (K.W.R)
Dit is een klein kastje (formaat wekkerradio) dat wordt aangesloten op de telefoonaansluiting.
Via afstandsbediening gemakkelijk te bedienen. Z o eenvoudig dat na aanzetten automatisch De Bron of Goede Herderkerk wordt ingeschakeld. Eventueel zijn 1 of meerdere kerkdiensten op een later tijdstip af te luisteren. Een voordeel van dit kastje is, dat het bij ziekte snel te plaatsen is en zo verbonden te zijn met de kerkdiensten.

De commissie kerkradio De Bron kan altijd nieuwe medewerkers gebruiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dave van Leeuwen. Secr. Cie. Kerktelefoon De Bron. Telefoon (0172) 4 17 17 8 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.