Jarige Stichting Nieuwe Alphenaren op zoek naar vrijwilligers

Precies twee jaar geleden werd de Stichting Nieuwe Alphenaren opgericht. De stichting koppelt vrijwilligers aan vluchtelingen die in de gemeente Alphen mogen blijven, zogenaamde statushouders. Op dit moment heeft de stichting zo’n 130 actieve ‘koppels’ van statushouders en vrijwilligers. Elk koppel komt elke week samen om de taal, cultuur en gewoonten van Nederland door te nemen, en voor eventuele hulp. Het werk van de stichting is een groot succes. Steeds meer statushouders vinden hun weg naar de stichting. Daarom is de Stichting Nieuwe Alphenaren op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Huiskamergesprekken Bronwijk

De Bronwijk organiseert deze maand huiskamergesprekken rond het thema Waar haal je de moed vandaan? Die vraag stellen we aan elkaar om samen op zoek te gaan naar inspirerende woorden of verhalen. U heeft per brief een uitnodiging gekregen. Er staan 4 avonden en 2 middagen gepland. U kunt zelf kiezen welk dagdeel in uw agenda past. De data staan in de brief en in de kalender van deze website.
Aanmelding kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Telefonische afmelding: tel 852737 
We hopen u tijdens een van de huiskamergesprekken te ontmoeten. 
ds. Meindert Burema en ds. Herma Kamphuis

40e Braderie in de Bron: zaterdag 24 maart

Op 24 maart 2018 is de 40e Braderie- Rommelmarkt in de Bron, we zijn open van 9.30 uur tot 15.30 uur, Troubadourweg 2- Alphen aan den Rijn
U kijkt er vast en zeker ook al naar uit: een gezellige dag op de Braderie.
Alles is netjes gesorteerd, het team van vrijwilligers heeft hard gewerkt om er een mooie markt van te maken. Welkom!
We willen alle voorgaande jaren overtreffen met het aantal bezoekers, daarom nodigen we u van harte uit om te komen kijken- snuffelen -zoeken -kiezen, iets lekkers te eten en uw slag te slaan bij het rad van avontuur.
Er is live muziek, een ballonnenkunstenaar, een sneltekenaar en een springkussen voor de kinderen.

Taizéreis jongeren Alphen aan den Rijn

Mei 2018: ga je ook mee?
Wil je jongeren uit andere landen ontmoeten, even tot rust komen en wat leren (over jezelf en God)? Ga dan deze meivakantie mee naar Taizé! Het is er gezellig, inspirerend en je helpt mee met het draaiende houden van de gemeenschap. Echt iets wat je moet ervaren.
Voor wie? Alphense jongeren van 17 t/m 25 jaar
Wanneer? 29 april t/m 6 mei 2018 (meivakantie)

Heb je interesse? Je bent welkom op het informatie-moment op 9 maart om 20.00 uur in de Lichtkring en meld je aan voor 30 maart. 

Gesprekskring Valeriusplein

1x per maand is er een gesprekskring aan het Valeriusplein 56, bij Ria Geuze thuis. Deze kring bestaat al een lange tijd en kent een wisselende samenstelling. Op dit moment is er ruimte voor nieuwe mensen. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u van harte welkom op woensdagmiddag 28 februari om 14.30 uur. De middagen duren tot 16.30 uur. De deelnemers bepalen meestal zelf de onderwerpen waarover gesproken wordt. Voor inlichtingen kunt u bellen met ds Herma Kamphuis (852737)

Gesprekskring: Voor een nieuw begin vanaf 28 februari

Kring rond boekje van Maarten den Dulk: Voor een nieuw begin
Wat moet er gedaan worden om de samenleving overeind te houden? Maarten den Dulk legt zijn oor te luisteren bij de eerste verhalen uit de Bijbel: Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach en de torenbouwers van Babel. De eerste elf hoofdstukken uit Genesis blijken een oeroude en actuele agenda te zijn waarin we kunnen bijhouden wat ons te wachten én te doen staat. Al sinds het begin is een vreedzame samenleving de altijddurende opgave van de mensheid.
Ik heb drie data gekozen: 28 februari, 14 maart, 11 april. Plaats: Goede Herderkerk. Aanvang: 20.00 uur. U kunt zich bij mij aanmelden. Minimumaantal mensen is zes. Ik hoor ook graag of er ook animo is om dit ’s middags te doen. Het boekje kost 12,50 euro. Het is prettig het boekje aan te schaffen. Voor informatie en aanmelden kunt u bij Paul van Dijk terecht, tel. 430586 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De eerste keer gaat het over hoofdstuk 1.

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!
De eerstvolgende middag is vrijdag 9 februari.

Stichting GeldZorg zoekt maatjes

Kan ik deze maand nog rondkomen? Ik krijg meer rekeningen dan ik kan betalen. Hoe moet het nu verder? Hoe krijg ik mijn financiële administratie weer op orde?
Sinds augustus 2011 bestaat in Alphen aan den Rijn de stichting GeldZorg. Deze stichting koppelt maatjes aan mensen die hulp nodig hebben bij bovengenoemde problemen. Het maatje begeleidt en ondersteunt deze mensen en heeft goede contacten met gemeentelijke instanties. Zou u mensen kunnen en willen helpen, dan is geldzorgmaatje worden wellicht iets voor u. De stichting hoopt in het voorjaar weer een cursus te starten.

Nieuwe cantor gezocht voor Goede Herderkerk

Wegens aanstaand vertrek van de cantor van de Goede Herderkerk, is de cantorij per 1 augustus 2018 op zoek naar een nieuwe cantor.

In de bijlage treft u de vacature beschrijving aan. klik hier om de bijlage te openen.

Nieuwe naam gezamenlijke wijkgemeente

Per september 2018 gaan de Bronwijk en de Goede Herderkerkwijk verder als één wijkgemeente onder een nieuwe naam. We hebben u de afgelopen weken alvast na laten denken hoe deze gemeente gaat heten. U hebt daar massaal op gereageerd. In totaal zijn 448 formulieren ingeleverd. Uit de voorgestelde namen heeft (de) Goede Bron de meeste stemmen gekregen en dat wordt dus de nieuwe naam van onze gemeente. Een punt van overweging is nog het woordje ‘de,’ vandaar dat dit tussen haakjes staat. Op een volgend gemeenteberaad (21 november in de Bron en 23 november in de GHK) zullen we verder ingaan op de vraag hoe we deze naam gaan invoeren en gaan gebruiken. Evert den Hertog en Dirk Tack (voorzitters wijkkerkenraden van respectievelijk de Goede Herderkerk en de Bron).