Bootje varen: zondag 1 juli

Zeilweekend jongeren: infobijeenkomst 1 juli

Ook dit jaar gaan we weer met een groep jongeren en schippers een weekend zeilen in Friesland. Met goede herinneringen kijken wij terug op de succesvolle kampen van de afgelopen jaren. Daarom willen we je uitnodigen om een weekend te gaan zeilen met andere jongeren van de Lichtkring, de Maranathakerk of de Bron.
Wanneer en waar? In het weekend van 31 augustus – 2 september 2018 gaan we naar Heeg in Friesland, waar de zeilboten voor ons klaarliggen. Hiermee gaan we dagtochten maken, met in elke boot een ervaren schipper. We verblijven in kampeerboerderij “de Treie Peppels", waar we kunnen eten en gezamenlijke activiteiten gaan organiseren. Dus ben je tussen de 13 en 20 jaar (of ga je straks naar de brugklas of ben je iets ouder en wil je helpen als staflid)? Schrijf je dan nu in via deze link.

Een bed voor een pelgrim

Eind mei overnachtte een groep pelgrims in Alphen aan den RIjn. Marieke van der Velde, een van de gastvrouwen ervoer het zo:
“De pelgrims uit Zoetermeer – Zomaar te gaan … zonder te weten …
Toen zij uit Zoetermeer vertrokken - was het bloedheet, de zon scheen fel. - Maar na een uurtje kwam een wolkbreuk - Maakte hen nat tot op het vel. Een hondenhok diende als schuilplaats - Een ijssalon werd overspoeld - Met 6 doorweekte pelgrimgangers - Hadden ze dat ook wel voorvoeld?
Maar ze waren opgetogen over hun avonturen in het Zuid-Hollandse polderlandschap en verrast met het hartelijke welkom in de Bron. De gastgezinnen waren ook opgetogen dat ze zomaar een of meer vreemdelingen onder hun dak kregen en een stukje van hun pad mochten zijn. 

Netwerkborrel Jong Alphen: 3 juli (nieuwe datum)

Wij vinden het geweldig dat jij tijd en energie in jeugdwerk steekt! Dat kan op veel manieren. Misschien geef je leiding aan een club of activiteit, maak je beleid of ben je jeugdouderling. Als Jong Alphen hebben we het verlangen om de handen ineen te slaan. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat we dit als verschillende kerken prima samen kunnen doen.

Ds. Nieuwenhuis gepromoveerd

Op 23 mei is ds. Rinze Nieuwenhuis, oud-predikant van de Goede Herderkerk en de Bron, gepromoveerd in de religie wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Wij feliciteren hem van harte met het behalen van zijn doctorstitel. De titel van zijn proefschrif luidt: 'Leven in verwachting van de komst van Christus: Een onderzoek naar de uitleg en het gebruik van Paulus’ teksten over de (weder)komst van Christus in 1 Tessalonicenzen in preken'.

Via deze link is het proefschrift te downloaden.

Taizéreis jongeren Alphen aan den Rijn uitgesteld

Ondanks het enthousiasme dat er is om met een groep jongeren naar Taizé te gaan, zal dit op een ander moment plaatsvinden. De komende meivakantie bleek bij degenen die geïnteresseerd waren geen geschikte week te zijn. Er zijn in de tussentijd wel goede contacten gelegd, zoals met andere kerken (o.a. een actieve pastor van de Rooms Katholieke kerk) en jongeren zijn over de mogelijkheid gaan nadenken. Daarom hebben we met de Taizé werkgroep besloten om na de zomer vervolg te geven aan de eerste plannen. De jongerenontmoeting van Taizé die eind dit jaar van 28 december t/m 1 januari in Madrid wordt gehouden, lijkt een goede mogelijkheid!

Gesprekskring Valeriusplein

1x per maand is er een gesprekskring aan het Valeriusplein 56, bij Ria Geuze thuis. Deze kring bestaat al een lange tijd en kent een wisselende samenstelling. Op dit moment is er ruimte voor nieuwe mensen. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u van harte welkom op woensdagmiddag 28 februari om 14.30 uur. De middagen duren tot 16.30 uur. De deelnemers bepalen meestal zelf de onderwerpen waarover gesproken wordt. Voor inlichtingen kunt u bellen met ds Herma Kamphuis (852737)

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!

Nieuwe naam gezamenlijke wijkgemeente

Per september 2018 gaan de Bronwijk en de Goede Herderkerkwijk verder als één wijkgemeente onder een nieuwe naam. We hebben u de afgelopen weken alvast na laten denken hoe deze gemeente gaat heten. U hebt daar massaal op gereageerd. In totaal zijn 448 formulieren ingeleverd. Uit de voorgestelde namen heeft (de) Goede Bron de meeste stemmen gekregen en dat wordt dus de nieuwe naam van onze gemeente. Een punt van overweging is nog het woordje ‘de,’ vandaar dat dit tussen haakjes staat. Op een volgend gemeenteberaad (21 november in de Bron en 23 november in de GHK) zullen we verder ingaan op de vraag hoe we deze naam gaan invoeren en gaan gebruiken. Evert den Hertog en Dirk Tack (voorzitters wijkkerkenraden van respectievelijk de Goede Herderkerk en de Bron).