Kerkdienst de Bron 16 februari 9.30

Trek weg uit je land
Tot en met Pinksteren staat het boek Exodus op het (alternatieve) leesrooster. De centrale vraag die in al die verschillende verhalen rond de uittocht aan de orde is, is misschien wel de vraag wat een mens nodig heeft om werkelijk mens te kunnen worden. We lezen het in deze tijd van de herdenking van 75 jaar bevrijding. Verhalen die ons anders naar ons leven doen kijken. Is mijn leven wel zo vrij, of ben ik, zonder dat ik het weet, een slavenbestaan aan het leiden? Zit ik misschien wel in Egypte en wordt het niet eens tijd voor een uittocht ? Wij lezen het geboorteverhaal van Mozes (Ex. 2, 1-10), woorden uit zijn afscheidsrede in Deut. 30, 15-20 ( klassieke leesrooster) en Hebr. 11, 23-31 en Hebr. 12,1 en 2. Voorganger Piet Baane

Kerkdienst 16 februari 10.00 uur Goede Herderkerk

Deze zondag gaat ds. Kees van Stralen uit Utrecht, bij ons voor.

Lezing over Bonhoeffer in de Bron 20 februari

Op donderdag 20 februari wordt in zaal 9 van de Bron, aanvang 20 uur een lezing gehouden over het leven, werk en geloof van Dietrich Bonhoeffer. Inleider is ds. Piet Wilschut. Iedereen is van harte welkom.

Taizéviering de Bron 1 maart 19.00

Geworteld in vertrouwen 

In deze Taizéviering laten we ons inspireren door de gebedsdiensten van de broeders in Taizé.1 maart is de eerste zondag van de veertigdagentijd. De tijd van inkeer en bezinning, voorafgaand aan Pasen. Evenals de broeders uit Taizé houden wij het oecumenisch leesrooster aan en in deze veertigdagentijd kiezen we een sobere liturgie.

Vrijwilligers gevraagd voor Buurten & Zo

Buurten & Zo is een buurtrestaurant/ -centrum in De Jozef in Alphen aan den Rijn dat geopend is van maandag tot en met vrijdag. Waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje, het lezen van de krant of om met elkaar een spelletje te doen. Gezondheid, mensen verbinden en duurzaamheid staan hier hoog in het vaandel.
Voor dit mooie project zoeken wij vrijwilligers die zich dagdelen willen inzetten in het restaurant, de keuken, administratie of de website. Lijkt u dit wat?
Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met Kirsten Bruijnes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.