Kerkdiensten de Bron 9.15 uur en GHK 10.30

Een `Michazondag` met als thema `Stilgezet en hoe nu verder?`. Het zal ons duidelijk zijn dat een ieder haar of zijn eigen `coronaverhaal` schrijft in deze tijden. Voor de een is er de behoefte aan troost en hoop. Voor anderen (enige) waardering voor het feit dat je je in deze maanden met hart en ziel hebt ingezet voor de mensen die door het virus letterlijk en figuurlijk zijn onderuit gehaald. Zo is er veel meer aan zaken en zorgen te noemen. Maar we moeten persoonlijk en als samenleving verder. Wat heeft Gods Woord ons in dezen te zeggen? De leidende tekst zal zijn Micha 6: 8. Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God. Daar leggen we wijze gedachten tegenaan van Paulus vanuit zijn brief aan de Galaten. Over zelfbeheersing als een vrucht van de Geest. Zeg maar: een tweetal profeten aan het woord. In de hoop dat zij licht kunnen brengen aan het einde van de tunnel en dat ons kan helpen bij het zoeken naar begaanbare wegen in onbekend land… Voorganger ds. Meindert Burema 

Gemeenteberaden Goede Bron juli 2020

Met het oog op de nabije toekomst van onze wijkgemeente Goede Bron, en dan gaat het vooral om onze kerkgebouwen, worden er vier gemeenteberaden georganiseerd:
Op 6 juli van 15:00 tot 16:30 uur én van 20:00 tot 21:30 uur in de Goede Herderkerk en
op 7 juli én op 8 juli van 20:00 uur tot 21:30 uur in De Bron.
De laatste stand van zaken rond onze beide kerkgebouwen wordt daar gepresenteerd én we gaan graag met de aanwezigen in gesprek over de beslissingen die in de komende maanden genomen dienen te worden. 
Voor het bijwonen van een gemeenteberaad moet u zich uiterlijk zondag 5 juli 19.00 uur aanmelden onder vermelding van:

Aanmeldsysteem kerkdiensten vanaf juli 2020

Vanaf 5 juli worden er weer kerkdiensten gehouden in de Bron (aanvang 9.15 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10. 30 uur). Voor elke dienst, die u wilt bijwonen moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:
Voor gebouw de Bron:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 0172-755350: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Voor gebouw de Goede Herderkerk:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 06-83590330: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Zonder tegenbericht is de reservering akkoord en bent u zondag welkom.

Coronamaatregelen rond kerkdiensten

Gang van zaken zondagmorgen rond de kerkdienst:
a. Bij de ingang zal worden gevraagd of u/je in goede gezondheid verkeert en niet verkouden bent.
b. U dient uw jas mee te nemen de kerkzaal in.
c. In de kerkzaal wordt u een zitplaats aangewezen door een ouderling of koster
d. De collectes worden bij de uitgang gehouden. Mandjes staan langs de aangegeven looprichting
e. Na afloop kunnen we helaas nog geen koffie drinken met elkaar.
f. Ook bij het verlaten van het gebouw moet u anderhalve meter afstand houden
Voor gebouw de Bron geldt specifiek dat u wel kunt parkeren in de parkeerplaats, maar dat alleen de hoofdingang toegang biedt tot de kerkzaal.

Actie Vul een vakantietas

Wist u dat 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede leeft? Helaas is dat het geval en zijn veel mensen afhankelijk van de voedselbank. Ook in Alphen aan den Rijn zijn veel gezinnen hiervan afhankelijk en kunnen niet op vakantie. Voor de kinderen van die gezinnen is er de vakantietas. Een tas vol met leuke spulletjes waar de kinderen in de vakantie veel plezier aan zullen beleven.
Hiervoor roepen we de hulp van u in, gemeenteleden van Goede Bron.
De tasjes hebben we al gekocht. Die moeten nog gevuld worden. Aan u de vraag of u ons hierbij wilt helpen. Dit gaat als volgt: Op zondag 28 juni en 5 juli, wanneer er weer (in beperkte mate) Kerkdiensten gehouden worden, staan Nieske in de Bron en Gerda in de Goede Herderkerk bij de uitgang met de tasjes. In het tasje vindt u een briefje met voorbeelden wat u in de tas kan doen. Aan de tas hangt een label of het voor een jongen of meisje is en voor welke leeftijd. Zelf kunt u een kaartje in de tas doen met een persoonlijke boodschap voor degene waar u de tas voor vult. Inleveren kan op zondag 5 en 12 juli. Wij zorgen ervoor dat de tassen bij de voedselbank terecht komen en vanuit daar bij de kinderen.