[Diaconie] Omzien naar elkaar

Omzien naar elkaar, een opdracht voor de hele gemeente en voor de diaconie in het bijzonder. 
Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan ongeacht geloof, politieke overtuiging, ras, sekse of nationaliteit. Ook binnen de Nederlandse samenleving zijn er mensen die moeite hebben om een menswaardig bestaan op te bouwen. De diaconie organiseert hulp aan mensen die op de een of andere manier in de knel zitten. De diaconie heeft een noodfonds om mensen met materiĆ«le problemen weer op weg te helpen. Dit fonds is bedoeld voor alle inwoners van de kern Alphen a/d Rijn. Binnen de eigen kerkelijke gemeente zorgt de diaconie ondermeer voor attenties voor zieken en ouderen. Kijk voor meer info over de activiteiten van de diaconie in het rechtermenu.

Organisatie diaconie
De diaconie is er voor en namens de wijkgemeente Goede Bron. Zij beheert het geld en maakt het diaconale beleid in de gemeente mogelijk. Zij stelt jaarlijks een werkplan op en legt financiĆ«le verantwoording af aan de Algemene Kerkenraad. 

In de werkgroep Dienen werkt de diaconie samen met de ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking). De diaconie richt zich op het binnenland, terwijl de ZWO buiten de grens kijkt.

Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn
De diaconie werkt op vele manieren samen met andere kerk- en geloofsgemeenschappen in Alphen aan den Rijn in het Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn (DPA). Dat platform heeft als motto: Samen doen wat samen kan.
Het DPA heeft de schuldhulpverlening namens de kerken vormgegeven in de Stichting GeldZorg. Ook de gezamenlijke actie voor kerstpakketten is een activiteit van het DPA.

Rekeningnummer diaconie
Bijdragen kunnen worden overgemaakt op rekening NL60 RABO 0391 7058 30
t.n.v. Prot Gemeente Alphen a/d Rijn - O/R inzake diaconie de Bron en GHK

Voorzitter: V. van Dok  
Secretaris: A. van der Kuijl  
Penningmeester: P. van der Meer  

Overige diakenen: Anneke van Egdom, Janny de Jong, Gerda Siereveld,
Eliane Vermeer, Nieske de Meij, Kees Harteveld, Bert Voorbij

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.