Kerkdiensten

Zie voor de gevolgen van de coronamaatregelen op het houden van kerkdiensten de actuele informatie elders op de website.  

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

Kerkdiensten de Bron 9.15 uur en GHK 10.30

Een `Michazondag` met als thema `Stilgezet en hoe nu verder?`. Het zal ons duidelijk zijn dat een ieder haar of zijn eigen `coronaverhaal` schrijft in deze tijden. Voor de een is er de behoefte aan troost en hoop. Voor anderen (enige) waardering voor het feit dat je je in deze maanden met hart en ziel hebt ingezet voor de mensen die door het virus letterlijk en figuurlijk zijn onderuit gehaald. Zo is er veel meer aan zaken en zorgen te noemen. Maar we moeten persoonlijk en als samenleving verder. Wat heeft Gods Woord ons in dezen te zeggen? De leidende tekst zal zijn Micha 6: 8. Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God. Daar leggen we wijze gedachten tegenaan van Paulus vanuit zijn brief aan de Galaten. Over zelfbeheersing als een vrucht van de Geest. Zeg maar: een tweetal profeten aan het woord. In de hoop dat zij licht kunnen brengen aan het einde van de tunnel en dat ons kan helpen bij het zoeken naar begaanbare wegen in onbekend land… Voorganger ds. Meindert Burema 

Hervatting kerkdiensten in de gebouwen

Zomerperiode juli en augustus
Vanaf 5 juli kunnen we eindelijk weer samenkomen op de zondagmorgen in de gebouwen de Bron en Goede Herderkerk. Waar we de laatste jaren één gezamenlijke dienst hadden in de zomermaanden hebben we nu bewust gekozen voor twee diensten in twee gebouwen. Het zijn twee identieke diensten met dezelfde voorganger in beide diensten. De reden hiervoor is dat we vanwege de Corona maatregelen slechts beperkte capaciteit hebben in de gebouwen (de Bron maximaal 100 en de Goede Herderkerk maximaal 75)
De dienst in de Bron begint om 9.15 uur (een kwartiertje eerder dan anders) en de dienst in de Goede Herderkerk begint om 10. 30 uur (een half uur later dan anders)
We hopen op goede vieringen met elkaar. De belangrijkste beperking is dat we nog niet gaan zingen, aangezien dit een bron van besmetting blijkt.
Omdat we een beperkt aantal mensen mogen toelaten gaan we voorlopig met een reserveringssysteem werken (zie elders onder kerkdiensten).
Vervoer wordt deze keer nog niet door de kerk geregeld. Mocht het nodig zijn dan moet u daar zelf voor zorgen.

Aanmeldsysteem kerkdiensten vanaf juli 2020

Vanaf 5 juli worden er weer kerkdiensten gehouden in de Bron (aanvang 9.15 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10. 30 uur). Voor elke dienst, die u wilt bijwonen moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:
Voor gebouw de Bron:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 0172-755350: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Voor gebouw de Goede Herderkerk:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 06-83590330: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Zonder tegenbericht is de reservering akkoord en bent u zondag welkom.

Coronamaatregelen rond kerkdiensten

Gang van zaken zondagmorgen rond de kerkdienst:
a. Bij de ingang zal worden gevraagd of u/je in goede gezondheid verkeert en niet verkouden bent.
b. U dient uw jas mee te nemen de kerkzaal in.
c. In de kerkzaal wordt u een zitplaats aangewezen door een ouderling of koster
d. De collectes worden bij de uitgang gehouden. Mandjes staan langs de aangegeven looprichting
e. Na afloop kunnen we helaas nog geen koffie drinken met elkaar.
f. Ook bij het verlaten van het gebouw moet u anderhalve meter afstand houden
Voor gebouw de Bron geldt specifiek dat u wel kunt parkeren in de parkeerplaats, maar dat alleen de hoofdingang toegang biedt tot de kerkzaal.