Kerkdiensten

Zie voor de gevolgen van de coronamaatregelen op het houden van kerkdiensten de actuele informatie elders op de website.  

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 

Viering Wereldgebedsdag 5 mrt

Op de eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond, ieder jaar opnieuw en honderdduizenden mensen voelen zich - in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag – door gebed verenigd en bemoedigd. Door Wereldgebedsdag krijgt het christelijk geloof een internationale en oecumenische dimensie. Het wordt een ketting van gebed de hele wereld door! Samen bidden, samen vieren, samen delen!
Maar dit jaar is alles anders en kunnen wij helaas door de huidige corona omstandigheden deze viering niet samen met elkaar vieren zoals u gewend bent op diverse locaties in Alphen aan den Rijn. Wel is het mogelijk om deze viering online te volgen met de volgende YouTube link: Wereldgebedsdag
Als wij dat nu samen doen op vrijdag 5 maart kunnen we toch een ketting van gebed maken!

Jeugd- en gezinsdienst 7 maart 10.00 uur

Livestream vanuit de Goede Herderkerk ; na afloop inloop in de kerk. 
Derde zondag van de Veertigdagentijd
Ik was een vreemdeling en jullie namen mij op’, Mattheüs 25:35. Dit is het derde werk van barmhartigheid. Hoe gaan we om met iets of iemand die ons vreemd is? Wat betekent dat woord ‘vreemd’? We lezen deze zondag ook Johannes 2:13-22. Jezus maakt de tempel schoon. Hij gaat daar tekeer op een manier die we van hem niet gewend zijn. Is dat vreemd? Wat is er vreemd aan? Hoe komt dat? Ik heb ook gevraagd om ‘input’ van jongeren voor deze dienst. Wat vinden zij vreemd, wie is vreemd en hoe komt dat? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat iets of iemand niet meer vreemd voor je is? Heel veel vragen waar we nu al over kunnen nadenken.
Voorganger: ds. Paul van Dijk 

40dagentijd: inloop in de kerk

Veertigdagentijd. Een bijzondere periode waarin we toeleven naar het feest van Pasen. Het lijkt ons een passend idee om, in deze tijd van afstand en onzekerheid, een ieder de gelegenheid te geven om naar de kerk te komen en daar een lichtje aan te steken, in stilte te kunnen plaatsnemen, er te “zijn” en desgewenst even op verhaal komen in gesprek met de aanwezige ambtsdrager of predikant.
Praktisch uitgewerkt: na afloop van de kerkdienst bent u in de kerk waar de dienst die ochtend werd uitgezonden, van harte welkom. In de GHK van 11:00-12:00 u. en in de Bron van 10:30 –11:30 u.

Digitale groet van en voor de gemeente

Het was fijn om zondag jl. van verschillende gemeenteleden een groet te zien en te horen tijdens de uitzending na de kerkdienst. Je kunt hier nog steeds aan meedoen. Kijk voor meer informatie in de zondagsbrief van 7 februari. 

Rooster kerkdiensten tijdens lockdown

In verband met afgekondigde lockdown zullen we in deze periode steeds een dienst houden, waarbij geen kerkgangers aanwezig zijn. De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk

Rooster periode t/m 28 maart 
Zo. 7 mrt.  GHK 10:00 u. ds. P. van Dijk Jeugd- en gezinsdienst
Zo. 14 mrt. Bron 9.30 u. ds. M.J.T. Burema met Heilig Avondmaal
Zo. 21 mrt. Bron 9.30 u. ds. H. Kamphuis ontmoetingsdienst
Zo. 28 mrt. Bron 9.30 u. ds. M.J.T. Burema Palmzondag
Zo. 28 mrt. GHK 19.00 u. Werkgroep Vieren Passiedienst 

Live uitzendingen vieringen de Bron en Goede Herderkerk

De live uitzendingen van vieringen in de Bron kunt u hier vinden.  De vieringen zijn ook te volgen via de kerkomroep. De vieringen vanuit de Goede Herderkerk zijn live te bekijken. De uitzending kunt u hier vinden. De uizendingen zijn ook op een later tijdstip te bekijken. 

Als u de vieringen online volgt kunt u meedoen aan de collecten door een bijdrage over te maken naar rekening NL 60 INGB 000 0127 174 t.n.v. CVK PROT. GEM. Alphen aan den Rijn O/R o.v.v. collecte zondag .... De bestemming van de collectes kunt u vinden in de zondagsbrieven. 

Voorbeden aanvragen via de mail

Nu we niet naar de kerk kunnen komen voor de vieringen is het voorbedenboek niet bruikbaar. Wilt u als gemeentelid een voorbede opgeven dan kunt u die nu doorgeven via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit mailadres is gekoppeld aan de mailadressen van onze eigen drie voorgangers.