Kerkdiensten

Elke zondag is er een viering in de Bron en een viering in de Goede Herderkerk. Reguliere aanvangstijden 9.30 uur De Bron en 10.00 uur Goede Herderkerk. Voor afwijkende aanvangstijden zie het rooster. Tijdens deze vieringen is er bij behoefte creche voor de allerkleinsten. Op de eerste zondag van de maand en bij bijzondere gelegenheden  is er kindernevendienst en jeugdkerk. 

Elke 14 dagen is er op zondagavond om 19.00 uur een kerkdienst in Driehoorne. 
In verpleeghuis Oudshoorn is elke zaterdagmorgen een viering. 

U bent van harte welkom!

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

Taizéviering de Bron 1 maart 19.00

Geworteld in vertrouwen 

In deze Taizéviering laten we ons inspireren door de gebedsdiensten van de broeders in Taizé.1 maart is de eerste zondag van de veertigdagentijd. De tijd van inkeer en bezinning, voorafgaand aan Pasen. Evenals de broeders uit Taizé houden wij het oecumenisch leesrooster aan en in deze veertigdagentijd kiezen we een sobere liturgie.

Kerkdienst 16 februari 10.00 uur Goede Herderkerk

Deze zondag gaat ds. Kees van Stralen uit Utrecht, bij ons voor.

Kerkdienst de Bron 16 februari 9.30

Trek weg uit je land
Tot en met Pinksteren staat het boek Exodus op het (alternatieve) leesrooster. De centrale vraag die in al die verschillende verhalen rond de uittocht aan de orde is, is misschien wel de vraag wat een mens nodig heeft om werkelijk mens te kunnen worden. We lezen het in deze tijd van de herdenking van 75 jaar bevrijding. Verhalen die ons anders naar ons leven doen kijken. Is mijn leven wel zo vrij, of ben ik, zonder dat ik het weet, een slavenbestaan aan het leiden? Zit ik misschien wel in Egypte en wordt het niet eens tijd voor een uittocht ? Wij lezen het geboorteverhaal van Mozes (Ex. 2, 1-10), woorden uit zijn afscheidsrede in Deut. 30, 15-20 ( klassieke leesrooster) en Hebr. 11, 23-31 en Hebr. 12,1 en 2. Voorganger Piet Baane

[Kerkdiensten] Voorbedenboek

Tijdens iedere kerkdienst worden er voorbeden gedaan. Meestal worden deze door de voorganger zelf geformuleerd maar het is heel mooi als ook gemeenteleden (of anderen) een onderwerp of persoon voordragen voor de voorbeden of dat er vanuit de gemeente een dankgebed wordt gevraagd. Daarom hebben wij in de beide kerkgebouwen een voorbedenboek.