Actie Vul een vakantietas

Wist u dat 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede leeft? Helaas is dat het geval en zijn veel mensen afhankelijk van de voedselbank. Ook in Alphen aan den Rijn zijn veel gezinnen hiervan afhankelijk en kunnen niet op vakantie. Voor de kinderen van die gezinnen is er de vakantietas. Een tas vol met leuke spulletjes waar de kinderen in de vakantie veel plezier aan zullen beleven.
Hiervoor roepen we de hulp van u in, gemeenteleden van Goede Bron.
De tasjes hebben we al gekocht. Die moeten nog gevuld worden. Aan u de vraag of u ons hierbij wilt helpen. Dit gaat als volgt: Op zondag 28 juni en 5 juli, wanneer er weer (in beperkte mate) Kerkdiensten gehouden worden, staan Nieske in de Bron en Gerda in de Goede Herderkerk bij de uitgang met de tasjes. In het tasje vindt u een briefje met voorbeelden wat u in de tas kan doen. Aan de tas hangt een label of het voor een jongen of meisje is en voor welke leeftijd. Zelf kunt u een kaartje in de tas doen met een persoonlijke boodschap voor degene waar u de tas voor vult. Inleveren kan op zondag 5 en 12 juli. Wij zorgen ervoor dat de tassen bij de voedselbank terecht komen en vanuit daar bij de kinderen.

Gemeenteberaden Goede Bron juli 2020

Met het oog op de nabije toekomst van onze wijkgemeente Goede Bron, en dan gaat het vooral om onze kerkgebouwen, worden er vier gemeenteberaden georganiseerd:
Op 6 juli van 15:00 tot 16:30 uur én van 20:00 tot 21:30 uur in de Goede Herderkerk en
op 7 juli én op 8 juli van 20:00 uur tot 21:30 uur in De Bron.
De laatste stand van zaken rond onze beide kerkgebouwen wordt daar gepresenteerd én we gaan graag met de aanwezigen in gesprek over de beslissingen die in de komende maanden genomen dienen te worden. 
Voor het bijwonen van een gemeenteberaad moet u zich uiterlijk zondag 5 juli 19.00 uur aanmelden onder vermelding van:

Wie wil komend seizoen jeugdkerk gaan leiden?

Vanaf komende september 2020 hopen we weer life met de Jeugdkerk te starten. Iedere eerste zondag van de maand, afwisselend in de Bron of de Goede Herder kerk.
We hebben mensen nodig die het onderwerp voorbereiden. Via de website van Jop zijn onderwerpen en werkvormen beschikbaar die zo gebruikt kunnen worden: bv God zorgt voor jou?!, De wereld en jij, Zacheus en nu? We willen graag meerdere mensen de lol gunnen om een Jeugdkerk met de jongeren mee te maken. Dat betekent dat we mensen zoeken die het programma willen voorbereiden. Ook als iemand een eigen onderwerp heeft, dan vinden de jongeren dat zeker leuk! 
We horen graag wie een of meerdere keren een Jeugdkerk wil voorbereiden! Jeugdkerk is altijd op de eerste zondag van de maand. Hartelijke groeten, namens de Jeugdkerk Kirsten Bruijnes

Zeilkamp september 2020 nog onzeker

In Januari zijn wij als stuurgroep voor het zeilkamp 2020 voor alle jongeren uit de Lichtkring, Goede Bron en de Maranathakerk al weer bij elkaar geweest en hebben we een kampeerboerderij en valken gereserveerd voor het weekend van 4,5 en 6 September. Maar ja…….het is inmiddels allemaal anders. We kunnen op dit moment niet met elkaar naar de kerk, elkaar ontmoeten is lastig en om te zeilen met een afstand tussen elkaar van 1,5m zijn valken toch echt te klein. Aan de andere kant: alle maatregelen worden inmiddels wat versoepeld en misschien kan er in september al weer veel meer. Daarom willen wij nu nog geen beslissing nemen of we wel of niet gaan zeilen.
Begin juli komen wij als stuurgroep opnieuw bij elkaar en bespreken we wat er in wel en niet kan en zullen wij iedereen informeren. Als het even kan vragen wij jullie dan om in te schrijven voor het kamp en gezellig met ons mee te gaan, als blijkt dat het kamp niet door kan gaan, dan schuiven we de reservering voor het kamphuis en de valken gewoon door naar 2021 en gaan we dan weer met z’n allen op pad.
Wordt vervolgd en tot die tijd: zorg goed voor elkaar! Ahoy, Sjoerd, Jurjen, John, Rob en Peter

Nieuws van de voedselbank

De normale uitgifte kan nog niet plaatsvinden aan de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, vanwege de Corona maatregelen. Momenteel worden er tassen met levensmiddelen bezorgd bij hen, met bonnen die men kan inwisselen bij de supermarkten.
U kunt helpen door houdbare levensmiddelen te brengen bij de auto van de Voedselbank, die elke zaterdag geparkeerd staat op de parkeerplaats van de Herenhof tussen 10 uur en 15.00 uur. Aan de kant van de Eisenhowerlaan.

Herderlijk schrijven... 2020-4

Lieve mensen,
Twee maanden geleden werden we geconfronteerd met het coronavirus. Afgelopen woensdag werd door premier Rutte verteld dat we in een nieuwe fase waren beland. “Dit is het einde van het begin”. De teugels worden wat gevierd, maar niet te veel. Maar nog steeds, houd 1 ½ meter afstand, was vaak je handen, schud geen handen. Op de site www.rijksoverheid.nl staat vanaf woensdagavond 6 mei een lijst met aanpassingen van de maatregelen.

Herderlijk schrijven... 2020-3

We zijn alweer in de zesde week van deze coronacrisis. Het virus zet wereld op z´n kop en wij bevinden ons nog steeds in de periode van de ´intelligente lockdown´. Elke week op dinsdagavond worden bijgepraat met de meest actuele cijfers van dat moment. En elke dag horen en zien we weer diverse cijfers waaruit wetenschappers van het RIVM kunnen opmaken of het virus intussen al op z´n retour is. Wat dat betreft rekenen we ons soms wat te rijk. We hoopten dat de maatregelen wat konden worden teruggedraaid. Er werden enkele teugels een beetje gevierd, maar er was ook teleurstelling omdat men op meer had gehoopt. Er wordt een beroep gedaan op ons om het vol te houden. En juist dat volhouden maakt het erg moeilijk. Mensen in verpleeghuizen die nog steeds geen bezoek mogen ontvangen omdat het te risicovol is voor de bewoners. Daar en ook op diverse andere plekken spelen zich mede hierdoor schrijnende taferelen af.

Herderlijk schrijven... 2020-2 Stille Week

Lieve mensen,
We zijn inmiddels beland in ‘week 4’ van een tijd die de volgende naamgeving heeft ontvangen ‘de periode van intelligente lockdown`. Ons werd op het hart gedrukt om ons sociaal en fysiek te beperken en wat dat precies inhoudt, en hoe dat voelt, weten we onderhand allemaal. Al blijkt uit de ‘contacten op afstand’, die we in de afgelopen weken hebben gehad, dat het er nogal van afhangt hoe je in het dagelijks leven stond en tot welke leeftijdscategorie je je mag rekenen. Als je al jaren een eenpersoonshuishouden vormt of dat je bijvoorbeeld behoort tot de groep van gezinnen met nog schoolgaande kinderen over de vloer… Dat zal je gevoelens zo rondom deze vrijwillige quarantaine bepalen. 

Herderlijk schrijven... 2020-1

Waarde gemeenteleden,

Van vele kanten wordt ons verteld dat het nu ‘rare tijden’ zijn waarin wij wereldwijd leven. Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en er zal op korte termijn nog geen vaccin beschikbaar zijn. Het houdt in dat wij allen, voor zolang het duurt, onszelf allerlei beperkingen moeten opleggen. Dat maakt het (samen)leven er niet gemakkelijker op. Veel groepen in onze samenleving slijten hun dagen zonder of met slechts weinig familieleden of vrienden over de vloer. Onze kerkgebouwen zijn gesloten tot en met 31 mei. Mensen worden opgeroepen om, zo mogelijk, hun dagelijks werk vanuit huis te doen. Het culturele leven staat op 0 en dit zou nog maar het begin zijn van een lange opsomming.
Deze ontwikkeling bepaalt ook voor ons voor een belangrijk deel de manier waarop wij als voorgangers ons werk in deze barre tijden mogen doen.

Hulpwebsite: nietalleen.nl

Wij leven mee met alle mensen die getroffen worden door het coronavirus en hulp nodig hebben. De diaconie heeft zich daarom aangemeld voor de website www.nietalleen.nl , een initiatief van PKN-Kerk in Actie om contacten te leggen tussen hulpvraag en -aanbod. Als u zelf hulp nodig heeft kunt u uw hulpvraag kwijt op deze website of bellen naar 0800-1322