Thema-avond ‘Religie en Psychiatrie’ 11 april

Soms kom je mensen met verward gedrag tegen, in de kerk, in een winkel of op straat. Dit kan vragen, emoties of verwarring oproepen. Wat doe je wel/niet, hoe reageren of juist negeren? etc. Hierover willen we met elkaar in gesprek, in de hoop dat deze gesprekken helpend zijn in onze ontmoetingen met mensen met verward gedrag.

Op deze avond komt Suzanne Kooij vertellen over haar werk als psycho-pastoraal therapeute. Zij werkt in de protestantse gemeente van Boskoop. We ontvangen informatie over het beleid van de GGZ rondom mensen met verward gedrag en zullen aan de hand van een aantal casussen met elkaar in gesprek gaan. Samen hopen we zo tips en tricks te delen.
Daarnaast willen we inventariseren welke activiteiten er zijn in de diverse gemeenschappen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid (denk aan koffieochtenden, maaltijdprojecten, maatjes, vriendendienst etc). 
Organisatie Werkgroep ‘Religie en Psychiatrie’

Paasbrodenactie Hunedoara 24 en 31 maart

De zondagen 24 en 31 maart kunnen ’s morgens in de Lichtkring, Maranathakerk, de Bron, Goede Herderkerk en Adventskerk paasbroden worden besteld. Met de opbrengst wordt een gedeelte van de energierekening betaald van de armste gemeenteleden van de Reformatuskerk in Hunedoara.

Bezoek El Fath Moskee: 30 maart

In Alphen aan den Rijn maken we als wijkgemeente Goede Bron samen met een aantal andere kerken alweer een paar jaar deel uit van het Platform Samen Sterk, een overlegorgaan tussen Christenen en Moslims. Als platform organiseren we ontmoetingen om elkaar beter te leren kennen en om het gesprek met elkaar aan te gaan over vragen die er leven bij beide groepen. Het blijkt nog altijd hard nodig om dit te doen.
Op 30 maart is er door het Platform een rondleiding met aansluitend een gesprek georganiseerd in de El Fath (de Marokkaanse) Moskee. Hierbij nodigen wij u uit om aan deze rondleiding en aan dit gesprek deel te nemen. Het is harder nodig dan ooit, dat we als kerken en als moskeeën een tegengeluid laten horen. Het tegengeluid dat we samen willen werken en samen sterk zijn hier in Alphen om te werken aan een betere samenleving voor iedereen.
30 maart van 13.30 tot 15.30 uur, El Fath Moskee aan de Sportlaan.
U kunt zich opgeven, graag vóór 26 maart, op het email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(PvD)

ChurchBattle Sport 29 maart Young Alphen

Yes, het is alweer bijna zover: de jaarlijkse ChurchBattle Sport zit er weer aan te komen. Op 29 maart 2019 gaan jongeren uit verschillende kerken weer de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Jong Alphen-wisselbeker. Dit jaar gaan we weer aan de slag met een dikke mat, maar in plaats van je erachter te verschuilen zoals vorig met het trefbaltoernooi, is het dit jaar de bedoeling dat jij de mat beschermt!
Weet je niet helemaal hoe het werkt? Geen probleem, want we leggen het op de avond zelf gewoon even heel duidelijk uit. Het enige dat jij hoeft te doen is ervoor te zorgen dat je er veel zin in hebt.
Aanmelden
Ben jij tussen de 12 en 25 jaar oud? Dan kun je meedoen! Wat moet je daarvoor doen? Eerst maak je een team van 6 spelers. Daarna bedenk je een epische naam voor jouw team (wees creatief met de naam van jouw kerk) en tenslotte meld je je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

The Psalm Project in Zevenhoven

Op 24 maart komt The Psalm Project met een Paastour bij ons in de kerk. De dorpskerk aan de Dorpsstraat 12 in Zevenhoven. Het begint om 19.30 uur en duurt tot ong 21.00 uur. Wij nodigen jullie hiervoor van harte uit en u kunt u hiervoor aanmelden via de website van zingen in de kerk. De kosten zijn € 2.95.

Braderie: vanaf 18 maart spullen aanleveren

Het Braderie team is bezig met de voorbereidingen van de Braderie & Rommelmarkt op 6 april 2019. Vanaf maandag 18 maart is er gelegenheid spullen aan te leveren bij de hal aan de Hoorn. Zie voor meer informatie de zondagsbrief van 17 maart, de agenda van deze website of de formulieren uit Drieluik nr 1 2019. U kunt deze formulieren ook hier downloaden: 1. opgeven als vrijwilliger 2. inleveren van spullen 
Het telefoon nummer van de Braderie telefoon is gewijzigd: We zijn bereikbaar op 06-3956 4622. Dus, mocht u een medewerker iets willen vragen, gebruik dan dit nummer. 

We hopen dat u zich weer betrokken voelt en fijn wilt meedraaien in het slagen van de Braderie.
Met een vriendelijke groet namens het team, Jacquelien Christiaanse

Informatieavond cursus Theologische Vorming 25 maart

De Cursus Theologische Vorming voor Geïnteresseerden (TVG Den Haag e.o.) biedt u een ontdekkingsreis door de wereld van geloof en bijbel, maar probeert samen met u ook antwoorden te vinden op levensvragen. Op maandagavond 25 maart organiseren we voor iedereen die meer over deze TVG cursus wil weten een informatie avond in Den Haag in de zalen van Eltheto (Bethlehemkerk ingang hoek Laan van Meerdervoort / Azaleaplein). De avond begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Om 19.30 uur staat de koffie klaar. Kijk voor meer informatie in dit bericht

Gesprekskring Valeriusplein

Woensdagmiddag 30 januari komt de gespreksgroep aan het Valeriusplein weer bij elkaar. Dat de gespreksgroep daar gehouden wordt, betekent natuurlijk niet dat alleen mensen van het Valeriusplein welkom zijn. Iedereen die zin en tijd heeft is van harte welkom. We beginnen om 14.30 uur en hebben elke keer een onderwerp aan de orde, dat zowel met de bijbel als ons eigen leven te maken heeft. Er is ruimte voor nieuwe gesprekspartners. Ria Geuze is de gastvrouw en zorgt voor koffie/thee. Herma Kamphuis is de gespreksleider. Aanmelden kan bij Herma, maar u mag ook zomaar binnenlopen bij Ria op woensdagmiddag 30 januari.

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!