Herderlijk schrijven... 2020-2 Stille Week

Lieve mensen,
We zijn inmiddels beland in ‘week 4’ van een tijd die de volgende naamgeving heeft ontvangen ‘de periode van intelligente lockdown`. Ons werd op het hart gedrukt om ons sociaal en fysiek te beperken en wat dat precies inhoudt, en hoe dat voelt, weten we onderhand allemaal. Al blijkt uit de ‘contacten op afstand’, die we in de afgelopen weken hebben gehad, dat het er nogal van afhangt hoe je in het dagelijks leven stond en tot welke leeftijdscategorie je je mag rekenen. Als je al jaren een eenpersoonshuishouden vormt of dat je bijvoorbeeld behoort tot de groep van gezinnen met nog schoolgaande kinderen over de vloer… Dat zal je gevoelens zo rondom deze vrijwillige quarantaine bepalen. 

Herderlijk schrijven... 2020-1

Waarde gemeenteleden,

Van vele kanten wordt ons verteld dat het nu ‘rare tijden’ zijn waarin wij wereldwijd leven. Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en er zal op korte termijn nog geen vaccin beschikbaar zijn. Het houdt in dat wij allen, voor zolang het duurt, onszelf allerlei beperkingen moeten opleggen. Dat maakt het (samen)leven er niet gemakkelijker op. Veel groepen in onze samenleving slijten hun dagen zonder of met slechts weinig familieleden of vrienden over de vloer. Onze kerkgebouwen zijn gesloten tot en met 31 mei. Mensen worden opgeroepen om, zo mogelijk, hun dagelijks werk vanuit huis te doen. Het culturele leven staat op 0 en dit zou nog maar het begin zijn van een lange opsomming.
Deze ontwikkeling bepaalt ook voor ons voor een belangrijk deel de manier waarop wij als voorgangers ons werk in deze barre tijden mogen doen.

Hulpwebsite: nietalleen.nl

Wij leven mee met alle mensen die getroffen worden door het coronavirus en hulp nodig hebben. De diaconie heeft zich daarom aangemeld voor de website www.nietalleen.nl , een initiatief van PKN-Kerk in Actie om contacten te leggen tussen hulpvraag en -aanbod. Als u zelf hulp nodig heeft kunt u uw hulpvraag kwijt op deze website of bellen naar 0800-1322

 

De Coronacrisis - Een oproep tot omdenken

Brief van de kerkenraad Goede Bron ivm coronacrisis 

Deze brief kunt u downloaden en printen en doorgeven aan mensen, die niet/ nauwelijks gebruik maken van het internet. Daarmee stelt u meer gemeenteleden op de hoogte.

De maatregelen in verband met het coronavirus hebben een geweldige impact op ons sociale leven en dus ook voor onze geloofsgemeenschap. Iedereen zal zich moeten aanpassen om te voorkomen dat het virus nog meer onheil kan aanrichten. Dat vraagt veel van ons allen en het vraagt ons ook om in onze wijkgemeente een aantal zaken in verantwoorde banen te leiden. Dit alles staat soms op gespannen voet met opdrachten waarover in onze missie wordt gesproken en dat maakt de volgende vraag steeds indringender: hoe kunnen wij daar inhoud aan blijven geven als het sociale leven stil komt te liggen?

In de toespraak van onze minister-president, afgelopen maandagavond, werd duidelijk dat er dan wel een eerste termijn van ‘sociale onthouding’ geldt tot en met maandag 6 april, maar dat daarmee het genoemde virus zeker nog niet verdwenen zal zijn.

Wij hebben allereerst gekeken naar de zondagen 22 en 29 maart en Palmzondag 5 april. Op deze zondagen zal er een uitzending zijn waarin, bij toerbeurt, een van onze predikanten onder meer gebeden en een overdenking zal uitspreken en er liederen uit het liedboek en/of andere bundels te beluisteren zijn. Deze uitzendingen zijn te volgen via www.youtube.com. Vervolgens gaat u naar het zoekkader en typt in ‘kerkradio de bron’ en dan ziet u op slag het bekende ‘kerkzaalraam'. De uitzendingen zijn op deze zondagen telkens te zien vanaf 10.00 uur. Vanaf dat moment kunt u deze uitzendingen ook volgen via YouTube op een tijd die u misschien beter schikt.

Zowel de Bron als de Goede Herderkerk zijn op genoemde zondagen open voor een ieder die graag contact wil hebben met een pastor of een van de andere aanwezige kerkenraadsleden. Ook kunt u, wanneer u daar behoefte aan hebt, een kaarsje ontsteken in de bidkapel of (boven)kerkzaal. Beide gebouwen zijn dan geopend van 10.30 – 12.00 uur.

Kerkelijk bureau gesloten tot en met 13 april

In verband met een langere herstelperiode van de medewerkster én de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het Corona-virus is het kerkelijk bureau tot en met 13 april gesloten.
Er geldt in deze periode een beperkte bezetting maar u kunt het kerkelijk bureau niet bezoeken.
Contact is mogelijk via het bekende emailadres; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.