Kerkdiensten

Poeziedienst 20 oktober 16.30 uur de Bron

Voor het eerst komt er in Alphen een poëziedienst. Omdat juist religieuze poëzie wil helpen je ontvankelijk te maken voor de wereld van God. In hun (geloofs-) gedichten zoeken dichters naar woorden voor wat bijna niet te zeggen is. En wie kan er nu niet wat hulp gebruiken bij haar of zijn gelovig leven?
In deze speciale dienst staan met name drie gedichten van Ida Gerhardt centraal. U kent haar wellicht van haar vertaling (samen met Marie van der Zeyde) van ‘De Psalmen‘. Op interactieve wijze brengen we deze gedichten voor het voetlicht. Laat u raken en inspireren door haar subtiele en uitgebalanceerde taalgebruik.

Poëzie roept ook altijd beelden bij je op. Dan is het alsof er weer een ander luikje bij je opengaat. Dan raakt of ‘haakt’ een tekst en gaat met je mee.
Ds. Cort van der Linden leidt deze dienst en hij heeft een drietal liederen op bestaande melodieën geschreven, passend bij de thematiek van de drie gedichten van Ida Gerhardt.
U bent heel hartelijk welkom in deze, ook voor ons, experimentele dienst.
Sybren Brons (orgel), Renske Pison (dwarsfluit) en Rianne Verduijn (viool) ondersteunen deze dienst op muzikale wijze.
Als u nog meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met ds. Van der Linden (telefoon 0172-233929) of Lise Miedema (tel. 0172 -430932)