Leerhuisavonden Kerk en Israël najaar 2019

De werkgroep Kerk en Israël van de Classis Rijnland nodigt u van harte uit voor de leerhuis-bijeenkomsten op de maandagen 28 oktober en 11 november. Deze worden gehouden in de Goede Herderkerk (Ten Harmsenstraat 16) Alphen aan den Rijn en beginnen om 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: € 6,50.
Op 28 oktober a.s. spreekt dr. Bart Wallet over het thema antisemitisme. Op 11 november spreekt Ad van Nieuwpoort over het thema atheïsme in de bijbel.

 

Bart Wallet is universitair docent politieke en religiegeschiedenis bij de faculteit der geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij publiceerde diverse boeken op het terrein van de joodse en religiegeschiedenis.

Ad van Nieuwpoort is predikant van de Protestantse Gemeente van Bloemendaal en Overveen.
Van Nieuwpoort studeerde aan de theologische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Hij is publicist bij diverse dagbladen en tijdschriften en vaste commentator bij het Radio 1- programma Nieuws en Co.
Ad van Nieuwpoort heeft diverse publicaties op zijn naam staan, o.a. de Bijbel op de Zuidas, samen met Ruben van Zwieten, de bekende Zuidas-dominee.