Leerhuis Lente in de kerk, 22 april 20.00 uur

De keuze voor dit leerhuis via Zoom is gevallen op het onderwerp 'Lente in de Kerk' naar het boek van de Rotterdamse predikant RenĂ© van Loon dat vorig jaar is verschenen. HIj zocht in de afgelopen jaren de lente op in kerken. In een samenvattende video vertelt RenĂ© over de tien lessen die hij heeft geleerd van zijn bezoeken aan  diverse kerken. Daarnaast laten we nog een korte video zien van dominee Gerbram Heek waarin hij iets vertelt over de bloei en groei van 'gewone' kerken buiten grote steden en achterstandswijken.
Na de video's gaan we aan de hand van een paar vragen met elkaar in gesprek over dit thema. 
Na aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. krijgt u de Zoomlink thuis gestuurd.

Kerkdienst Goede Bron 11 april 10.00 uur

Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl GHK

Tweede zondag van Pasen. Deze zondag heeft ook een naam : quasi modo geniti. Het wil zoveel zeggen, dat we verlangen naar het woord van de opgestane Heer zoals een baby naar de moedermelk verlangt. Maar als we lezen in Johannes 20:24-31 komen we Thomas tegen. Volgens Johannes is hij een toegewijde leerling. Je zou denken: nu de Heer is opgestaan, is hij alle twijfel voorbij. Maar bij hem begint het dan met nieuwe twijfel. Opmerkelijk: Thomas was er niet bij toen Jezus aan de leerlingen verscheen. Wat dat betreft is hij een tijdgenoot van ons. Hij kan er niet bij. De werkelijkheid met zoveel dood en lijden heeft hem blijkbaar van zijn vertrouwen in de levende Heer vervreemd. Zijn verlangen is gedoofd. Hoe zal hij ooit opnieuw vertrouwen krijgen? De boodschap van de levende Heer botst gelijk al op: dit kan niet, dit is onmogelijk.

Wijkgemeente Goede Bron zoekt kerkelijk werker voor jongeren en gezinnen

De wijkgemeente Goede Bron van de Protestantse gemeente Alphen aan den Rijn-Oudshoorn/Ridderveld te Alphen aan den Rijn zoekt een ondernemende en enthousiaste 
Kerkelijk werker voor jongeren en gezinnen 
Deze aanstelling voor in principe 3 jaar bestaat uit 8 uur voor activiteiten binnen de wijkgemeente Goede Bron en 4 uur voor jongerenwerk, samen met andere kerken.
De advertentietekst met nadere informatie kunt u hier downloaden. Het betreft een herziene oproep. 

Rooster kerkdiensten

In verband met afgekondigde lockdown zullen we in deze periode steeds een dienst houden, waarbij geen kerkgangers aanwezig zijn. De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk

Rooster periode t/m 25 april  
Zondag 11 april GHK 10.00 uur ds. P. Wilschut
Zondag 18 april Bron 9.30 uur ds. H. Kamphuis
Ter info: De voor deze zondag aangekondigde kliederkerk wordt verschoven naar een latere datum.
Zondag 25 april GHK 10.00 uur ds. M. Burema