Wandeling Pilgrim Fathers Leiden

Op zaterdag 10 oktober om 14 uur starten we in Leiden met de wandeling langs bekende plaatsen waar de voetstappen van de Pilgrim Fathers liggen. In de hoop en de verwachting om het leven vorm te kunnen blijven geven naar de letter van de Bijbel heeft een groep engelse protestanten 11 jaar in Leiden gewoond voor zij naar Amerika vertrokken. Zij worden genoemd als de founding fathers van het witte Amerika. Onderweg kunnen we elkaar de vraag stellen: ‘wat heb jij over voor je geloof?’ Of ‘wat betekent vrijheid als je de ander jouw geloof, jouw gewoontes oplegt?’
Duur: ongeveer 90 minuten
Opgeven kan bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: geen
Monique Bergsma en Kees Harteveld

Bijbelgespreksgroep over het Johannes-evangelie

In maart jl. werd alles anders. Ook onze Johannes-groep moesten we afblazen. Maar, gelukkig, we pakken de draad weer op. In een wat grotere zaal, waar we onderling keurig de juiste afstand in acht nemen. Tot Johannes komen we juist dichterbij .Hij wil graag zijn verhaal met ons delen. Want hij kent de betrouwbare weg ten leven. Die weg heeft een naam: Jezus. Hij is Gods mens-geworden woord. Op allerlei manieren legt Johannes  ons dat aan het hart.
Wat Johannes heeft geschreven lezen en bespreken wij met elkaar. Steeds met het oog op hoe het ons raakt. Of juist onze vragen oproept. We zijn inmiddels toegekomen aan hoofdstuk 14. Een deel van de afscheidswoorden van Jezus. Van, zeg maar, zijn geestelijk testament.
De data voor de rest van 2020 zijn: 28 september; 26 oktober; 23 november. Steeds van 19.45 tot 22.00 uur in de Bron. 

Kerkdienst de Bron 27 sept 9.30 uur

Jeugddienst met afscheid van Martijn de Jong
Het thema van de jeugddienst is : ”Onderweg”. Voorganger is onze oud-kerkelijk werker Martijn de Jong. Hij is 3,5 jaar binnen de gemeente actief geweest in het jongerenwerk.
Na de dienst zal afscheid van Martijn worden genomen. Dit afscheid was gepland in maart, maar kon vanwege de Coronacrisis niet doorgaan. Nu kan dat gelukkig alsnog gebeuren.
Muzikale medewerking: de Troubadours 

Kerkdienst GHK 27 sept 10.00 uur

Voorganger ds. Piet Wilschut
Op het Bijbelleesrooster staat al een aantal zondagen een lezing uit het boek Ezechiël. Voor mij was dat een reden om de inhoud van de tekst van deze zondag: hoofdstuk 18:1-4 en 25-32 als uitgangspunt te nemen.
Thema is: In Babel. Dat is niet voor niets. In Babel zijn- Babylonische ballingschap- staat voor de grootste ramp voor Israël die in het OT wordt vermeld. Letterlijk alles viel weg. In twee golven, eerst de elite en later heel het volk, werd Israël tot vreemdeling in een vreemd land. Wat een vernieling, verwoesting ,verbijstering. Ieders leven werd door elkaar geschud. En het leek erop dat er nooit meer licht zou komen.. Ook alle vertrouwde geloof werd aangevallen, vernietigd of van heel veel vragen voorzien.
Het verhaal van de ballingschap heeft veel raakvlakken met vandaag. Tegelijk laat het verhaal van de ballingschap zien dat er ook ruimte voor nieuwe hoop en vernieuwd geloof kan komen. Zo werd in de ballingschap veel geloofsmateriaal verzameld wat later Bijbelboeken zouden worden. En vragen naar wie God is in een tijd van een ramp levert verassend nieuws. Groot nieuws is dat waarbij de lezing uit Filippenzen 2:1-11 niet mag ontbreken. Veel zegen, allen. ds. Piet Wilschut.
Denk er aan u aan te melden.

 

Aanmeldsysteem kerkdiensten

Voor het bijwonen van de kerkdienst in de Bron (aanvang 9.30 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10.00 uur) moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:
Voor gebouw de Bron:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 0172-755350: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Voor gebouw de Goede Herderkerk:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 06-83590330: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Zonder tegenbericht is de reservering akkoord en bent u zondag welkom.

Expositie 'In vuur en vlam' Bodegraven

Van 6 september t/m 25 oktober 2020 bent u van harte welkom bij een bijzondere expositie: ‘In vuur en Vlam’.  
De 16 kunstenaars die in 2021 meedoen aan Feest van de Geest in het Groene Hart zullen enkele van hun werken exposeren in het Evertshuis. Deze kunstenaars zouden een speciaal werk maken om in één van de deelnemende kerken te exposeren van Hemelvaart tot Pinksteren 2020.
Door het coronavirus kon dit helaas niet doorgaan en is er besloten het evenement te verplaatsen naar Pinksteren 2021. Dan zullen zij hun unieke kunstwerk alsnog exposeren.
De werken die zij nu in het Evertshuis exposeren hebben een relatie met Feest van de Geest.
Bent u nieuwsgierig naar de stijl van de kunstenaars? Bezoek dan de expositie in het Evertshuis, Julianastraat 4 2411 CV te Bodegraven. Het Evertshuis is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur en tijdens theatervoorstellingen. Kijk ook op https://www.feestvandegeest-groenehart.nl