Oecumenische viering in de Bron 16 mei 10.00 uur

'In liefde verbonden' – Pinksternoveen
Deze zondag valt in de Pinksternoveen: de negen dagen van Hemelvaart naar Pinksteren. In de Rooms-Katholieke traditie wordt er in deze periode elke dag gebeden om de Geest. De dienst is voorbereid door een aantal mensen van onze wijkgemeente en de parochie. We lezen zondag uit de eerste brief van Johannes (4: 11-16). In verschillende toonaarden spreekt Johannes over de liefde. Ook in dit gedeelte. Dat ze ons mogen inspireren om vanuit Gods liefde een nieuwe solidariteit gestalte te geven.
Voorganger ds. Herma Kamphuis

De viering is te volgen via de livestream zie deze link. Aanmelding voor het bijwonen van deze viering staat open voor mensen met achternamen van L t/m Z (zie de gebruikelijke methode). Wij delen dit keer het aantal beschikbare plaatsen (30) met de parochie. Hou er rekening mee dat uw aanvraag kan worden afgewezen.  

Kerkdienst vanuit GHK 16 mei 10.00 uur

Wezenzondag
Deze zondag heet Wezenzondag. De discipelen blijven als wezen achter terwijl de Heilige Geest nog moet komen. Wat voor een karakter draagt deze zondag? Is die treurig, want Jezus is niet meer op aarde? Of kun je er ook anders naar kijken? Hoe kunnen we daar kracht uit halen? Misschien wel door op deze zondag ruimte te maken voor Pinksteren. Dat kan door zelf ontvankelijk te zijn, je open te stellen voor ……..de Geest van God. We lezen Exodus 19:1-11 en Johannes 17:14-26. Dit is het laatste deel van wat genoemd wordt het ‘hogepriesterlijk gebed’. Dit is het gebed voordat Jezus gevangen genomen wordt. Het woord waar volgens mij alles om draait is ‘verbinding’. Voorganger ds. Paul van Dijk
Deze viering is na aanmelding te bezoeken (30 mensen, namen L t/m Z.) en wordt uitgezonden via deze livestream

Sponsoractie Nacht zonder dak

Van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei doen de jongeren van de Goede Bron weer mee aan de Nacht Zonder Dak. Zij hebben in de avond een gezellig en informatief programma, maar slapen in hun eigen tuin, onder een zonnescherm, in een tent, op de trampoline, of…
Zij willen zo ervaren hoe het is om geen dak boven je hoofd te hebben. Zij laten zich sponsoren door familie, vrienden, buren en natuurlijk door gemeenteleden! Het sponsorgeld gaat naar Stichting Zwerfjongeren. Deze stichting heeft diverse projecten om kansarme jongeren een kans te bieden om wel een dak boven hun hoofd te hebben en in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.
U kunt bijdragen door een gift over te maken aan CVK Prot. Gem. Alphen a/d Rijn/inzake Jeugd: rek nr NL10 INGB 0007 049412 ovv Nacht zonder Dak. Alvast heel hartelijk dank voor uw gift.
Jongeren van Goede Bron

Aanmeldsysteem kerkdiensten

Voor het bijwonen van de kerkdienst in de Bron (aanvang 9.30 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10.00 uur) moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! Let daarbij op de groepsindeling. Op 9 mei starten we met de achternamen die beginnen met A t/m K. U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:

Rooster kerkdiensten

De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk
 

Vanaf zondag 9 mei kan een beperkt aantal kerkgangers op aanmelding de kerkdienst bezoeken. 
Zondag 9 mei de Bron 9.30 uur: viering met Heilig Avondmaal; voorganger ds. M. Burema
Zondag 9 mei GHK 10.00 uur: viering met Heilig Avondmaal; voorganger ds. J. Hulzebosch 
Donderdag 13 mei: Hemelvaartsdag de Bron 9.30 uur; voorganger ds. P. van Dijk
Zondag 16 mei: Pinksternoveen oecumenisch de Bron 10.00 uur; voorganger ds. H. Kamphuis
Zondag 16 mei: GHK 10.00 uur; voorganger ds. P. van Dijk 

Voorbede aanvragen: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.