Week van Gebed: 20 -27 januari Alphen aan den Rijn

Het thema is dit jaar: ‘Recht voor ogen'. Het thema is gekozen door de kerken in Indonesië en haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ uit Deuteronomium 16 vers 10-20. Gedurende deze week is er elke dag een samenkomst in verschillende kerken en gemeenten in Alphen aan den Rijn.
Op de aanvangszondag 20 januari 2019 is er in de Bron om 10 uur een oecumenische viering samen met de parochie. Voorgangers zijn de pastores Ruud Visser en Meindert Burema. Ook in de Goede Herderkerk is er deze zondag aandacht voor het thema van de gebedsweek. De samenkomst op dinsdagavond in de Oudshoornsekerk wordt mede voorbereid door de wijkgemeente Goede Bron. Hieronder vindt u het volledige overzicht van de samenkomsten in Alphen aan den Rijn:

RECONNECT: 20 januari

Op zondagavond 20 januari is er weer RECONNECT: een avond voor alle tieners in de leeftijd van 14-18 jaar. Om 18.00 uur beginnen we met de maaltijd. Daarna volgt een inhoudelijk programma; dit keer hebben we het over de verschillende wereldreligies die we tegenkomen om ons heen. Welke zijn dat eigenlijk? Wat geloven ze precies en waarom? Ook ontdekken we hoe wij als christen daarmee om kunnen gaan. Benieuwd? Kom maar langs. Stuur mij even een berichtje, dan voeg ik je toe in de app van RECONNECT.
Martijn de Jong

Gespreksavonden onderzoek dr. Rinze Nieuwenhuis

Onze oud-wijkpredikant dr. Rinze Nieuwenhuis is afgelopen jaar gepromoveerd tot doctor in de theologie. Hij heeft onderzocht welke betekenis thans nog wordt gegeven aan bepaalde apocalyptische teksten in de bijbel. De focus van zijn onderzoek lag bij teksten uit 1 Thessalonicenzen, een brief van Paulus. Binnenkort zal hij op 2 avonden nadere uitleg geven over zijn onderzoek geven. De avonden zijn los van elkaar te bezoeken, maar dit is niet aan te raden. 
De eerste avond is op 21 januari, om 20.15 uur in de Goede Herderkerk en gaat over: Wat zegt de Bijbel over verwachting? De betekenis van de Apocalyptiek.
De tweede avond is op 11 februari, om 20.00 uur in de Bron en gaat over: De teksten uit 1 Tessalonicenzen over verwachting. 

Pop-up prayers: woensdag 23 januari 18:30

In de Week van Gebed (20 – 27 januari 2019) organiseren we dit jaar Pop-Up Prayers, een activiteit primair bedoeld voor tieners, jongeren en jongvolwassenen, maar iedereen is welkom. We beginnen om 18.30 uur in de jeugdruimte van de Goede Herderkerk met het eten van een broodje en denken alvast na over wat gebed is, waarom we bidden en hoe jíj kunt bidden voor en mee kunt werken aan een wereld die eerlijker wordt. De avond duurt tot 20.00 uur. Doe je mee? Laat het weten bij Martijn (dat is handig voor het aantal broodjes).

Jeugddienst 27 januari de Bron 9.30

Wat is jouw beeld van een rechtvaardige wereld? Helpt het om ervoor te bidden? Wat doe jij eigenlijk om deze wereld mooier te maken? In deze jeugddienst staat het thema ‘Recht voor ogen’ centraal en sluiten we de Week van Gebed af. In de Week van Gebed zelf houden we op de hoogte via Instagram, Snapchat en WhatsApp. We sturen je berichten over bidden, gerechtigheid en eenheid. Ook bij Pop-Up Prayers (23 januari) nemen we even de tijd om na te denken over deze vragen.

Rondom het levenseinde: de Bron 28 januari en 18 februari

Het levenseinde is met het leven gegeven. Het leek het platform van de bloeiers een goed plan om daar eens wat gerichter met elkaar naar te kijken. Er is op dit terrein van alles gaande en meningen schieten als pijlen langs elkaar heen. Maar waar sta je zelf in dit geheel? We hebben in beginsel twee avonden gepland om daar eens verder over na te denken. Dat doen we op de maandagavonden 28 januari en 18 februari in de Bron, aanvang 20.00 uur.
De eerste avond verwelkomen we in ons midden Ruud Gebel en Herma Kamphuis. Ruud zal een aantal zaken belichten die met de medische kant te maken hebben en Herma zal een aantal punten vanuit de ethiek naar voren halen.

Sirkelslag YOUNG: 1 februari 2019

Sirkelslag YOUNG komt er weer aan! We spelen dit spel in de Rotonde. Dit jaar wordt het programma gepresenteerd met een live uitzending die via internet te volgen is. Via een livestream en social media staat onze groep online in verbinding met honderden andere jeugdgroepen uit heel Nederland. Deze avond van Sirkelslag begint om 19.30 uur in de Rotonde van de Bron en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Geef je snel op bij Martijn de Jong (06-11149085 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).