Meant to be?! | Jong Alphen Meet-Up (18 november)

In samenwerking met vijf Alphense kerken organiseert Jong Alphen voor de tweede keer een Meet-Up, een interactieve jeugddienst voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. De Meet-Up wordt gehouden in de aula van Groene Hart Topmavo. Om 19.00 uur openen de deuren en om 19.30 uur begint de dienst. Belangrijk: neem je smartphone mee! Voor meer informatie en de setlist verwijzen we je naar onze website: www.jongalphen.nl/jeugddienst.

Jeugddienst de Bron 18 nov 9.30 uur

Save the date! Op zondag 18 november is er een jeugddienst in de Bron. In deze dienst zijn de jongeren betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de dienst. Het combo verleent haar medewerking in de begeleiding van de liederen en de dienst wordt geleid door Martijn de Jong. In de volgende zondagsbrief en op de website komt meer informatie over deze dienst!

 

Kerkdiensten

Elke zondag is er een viering in de Bron en een viering in de Goede Herderkerk. Reguliere aanvangstijden 9.30 uur De Bron en 10.00 uur Goede Herderkerk. Voor afwijkende aanvangstijden zie het rooster. Tijdens deze vieringen is er bij behoefte creche voor de allerkleinsten. Op de eerste zondag van de maand is er kindernevendienst en jeugdkerk. 

Elke 14 dagen is er op zondagavond om 19.00 uur een kerkdienst in Driehoorne. 
In verpleeghuis Oudshoorn is elke zaterdagmorgen een viering. 

U bent van harte welkom!

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

[Kerkdiensten] Voorbedenboek de Bron

Het gebed vormt een belangrijk onderdeel van onze erediensten en het is een goede zaak dat we als gemeenteleden ook onze intenties kunnen doorgeven. Het leek ons daarom goed om het voorbedenboek een prominentere plek te geven. Op onze tocht door de kerk kwamen wij een lessenaar tegen en die komt ons nu uitstekend van pas. Deze lessenaar wordt zondagmorgen op tijd geplaatst op een tafel bij de ingang van de kerkzaal en daarnaast brandt een kaars. Zo kunnen we het voorbedenboek niet meer over het hoofd zien. U kunt dan ter plekke een voorbede opschrijven of u legt er een briefje in dat u, van tevoren, thuis al geschreven hebt.

Taizéviering de Lichtkring: 18 november

 

In de Lichtkring, Amerikalaan 91, wordt zondagavond 18 november a.s., aanvang 19.00 uur, een Taizéviering gehouden. et hema van hhHet thema van de viering, ‘Wait for the Lord’, is gebaseerd op het Bijbelboek Marcus hoofdstuk 13  vers 24 – 32. Heleen Vermeulen verleent muzikale medewerking op de piano en Anne Jet Plat op klarinet.