Palmpasen kindernevendienst 25 maart

Op zondag 25 maart 2018 vieren we Palmpasen in De Bron. We gaan aan de slag met het versieren van palmtakken en gaan daarna in optocht door de kerk met onze versierde takken. Na afloop mag je natuurlijk jouw palmtak meenemen naar huis! Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan (bij voorkeur voor 19 maart) op bij Martijn de Jong (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij de leiding van de kindernevendienst. Je mag natuurlijk ook een vriendje of vriendinnetje uitnodigen. Met hoe meer we zijn, hoe gezelliger het wordt!
Kindernevendienst de Bron

Palmzondag GHK 19:00 Lukas Passion

Op Palmzondagavond 25 maart, 19.00 uur, worden er in de Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16, koren en koralen gezongen uit de Lukas Passion. Uitvoerenden: VOCA MUZE , het koor van de Nieuwe Muziek School Alphen, dirigente: Oksana Kryuchkova, organist : Wim Hazeu.
De lezingen uit het Lukasevangelie worden verzorgd door de lectoren Inge van der Blom en Lia Hulshof.
De toegang is vrij, wel is er aan de uitgang een collecte ter dekking van de onkosten.
Organisatie: ‘werkgroep bijzondere vieringen’ van de Bron en de Goede Herderkerk.

Kerkdienst de Bron 18 maart 9.30 uur

Vijfde zondag van de Veertigdagentijd 2018.
We lezen opnieuw uit het evangelie naar Johannes (12: 20-36). Jezus is in Jeruzalem om Pesach te vieren. Daar vertelt Jezus over de graankorrel die in de aarde valt en sterft en vrucht draagt. Een indrukwekkend beeld en meteen daarna horen we van de angst van Jezus om de weg van het graan te gaan. Tegelijk beseft Hij dat Hij gekomen is om die weg te gaan. Aan het slot klinkt de uitnodiging om kinderen van het Licht te zijn. Mooie woorden om te overdenken, zeker in het licht van de eerste lezing uit Jeremia ( 31:31-34). De jeugd reikt ons vanmorgen een lied aan. Volop ingrediënten om moed te krijgen op weg naar Pasen. Voorganger: ds. Herma Kamphuis

Kerkdiensten

Elke zondag is er een viering in de Bron en een viering in de Goede Herderkerk. Reguliere aanvangstijden 9.30 uur De Bron en 10.00 uur Goede Herderkerk. Voor afwijkende aanvangstijden zie het rooster. Tijdens deze vieringen is er creche voor de allerkleinsten. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen mee naar de viering en gaan tijdens de viering naar de kindernevendienst. 

Elke 14 dagen is er op zondagavond om 19.00 uur een kerkdienst in Driehoorne. 
In verpleeghuis Oudshoorn is elke zaterdagmorgen een viering. 

U bent van harte welkom!

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

Kerkdienst 18 maart 10.00 uur GHK

Zondag 18 maart, 5e zondag Veertigdagentijd
Deze zondag is er in de Goede Herderkerk een scholendienst in samenwerking met de J.P. Sweelinck. In de dienst staat het verhaal van Jezus’ intocht in Jeruzalem centraal. Een bekend verhaal en vast moment in de Veertigdagentijd, maar ook wel een vreemde eend in de bijt. Want wat moet een Koning nou op een ezel? En waarom zingen de mensen ‘Hosanna’? En hoe zouden we Jezus vandaag de dag ontvangen? Zou je daarbij willen zijn?

[Kerkdiensten] Voorbedenboek de Bron

Het gebed vormt een belangrijk onderdeel van onze erediensten en het is een goede zaak dat we als gemeenteleden ook onze intenties kunnen doorgeven. Het leek ons daarom goed om het voorbedenboek een prominentere plek te geven. Op onze tocht door de kerk kwamen wij een lessenaar tegen en die komt ons nu uitstekend van pas. Deze lessenaar wordt zondagmorgen op tijd geplaatst op een tafel bij de ingang van de kerkzaal en daarnaast brandt een kaars. Zo kunnen we het voorbedenboek niet meer over het hoofd zien. U kunt dan ter plekke een voorbede opschrijven of u legt er een briefje in dat u, van tevoren, thuis al geschreven hebt.

Kerkdienst Driehoorne 18 maart 19.00 uur

Er is vanavond om 19.00 uur ook een viering in Driehoorne.  Voorganger is ds. Paul van Dijk