• bron PKN NRD
  • Banner algemeen
  • Oudhoornsekerk PKN
  • Sion PKN
  • de Bron
  • De Goede Herderkerk
  • Oudshoornse Kerk
  • Sionskerk

Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn - Oudshoorn/Ridderveld

Welkom op de webpagina van de Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn - Oudshoorn/Ridderveld. Oudshoorn/Ridderveld is het noordelijke gedeelte van Alphen aan den Rijn in Zuid-Holland. Deze overkoepelende gemeente bestaat uit vier wijkgemeenten, elk met een eigen kerk en wijkkerkenraad: de Bron (Troubadourweg 2), Goede Herderkerk (Ten Harmsenstraat 16), Oudshoornse kerk (Oudshoornseweg 90) en Sionskerk (Meteoorlaan 2).

Bestuur
Het bestuur van de overkoepelende kerkelijke gemeente ligt bij de algemene kerkenraad (AK) en wordt gevormd door de ambtsdragers van deze gemeente. Alle formele informatie is te vinden onder ANBI-gegevens Gemeente (rechtermenu). Het fiscale registratienummer is: 80439009

U kunt contact opnemen met de algemene kerkenraad van de overkoepelende gemeente via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kerkrentmeesters
Het financieel beheer van de Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn - Oudshoorn/Ridderveld is ondergebracht bij de volgende colleges van kerkrentmeesters:
* het college van kerkrentmeesters van de wijkgemeenten de Bron en de Goede Herderkerk (gezamenlijk); het beleidsplan kunt u hier inzien
* het college van kerkrentmeesters van de wijkgemeente Sionskerk,* het college van kerkrentmeesters van de wijkgemeente Oudshoornse kerk. 

Diaconie
De diaconie is een zelfstandig onderdeel van de Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn-Oudshoorn/Ridderveld maar valt bestuurlijk onder de algemene kerkenraad. Het College van diakenen (Cvd) is verantwoordelijk voor het beheer van de financiële middelen en eigendommen van de diaconie.
De Bronwijk en de Goede Herderkerk hebben gezamenlijk een diaconie; de wijkgemeenten van de Oudshoornse kerk en de Sionskerk elk een eigen diaconie. 
Alle formele informatie is te vinden onder ANBI-gegevens Diaconie (rechtermenu). Het fiscale registratienummer is: 824133535

De wijkgemeenten van de Oudshoornse kerk en de Sionskerk hebben elk een eigen website, te weten www.oudshoornsekerk.nl en www.sionskerkalphen.nl. De website (www.pknalphennoord.nl) richt zich op de wijkgemeenten de Bron en Goede Herderkerk. Op elk van deze websites vind u informatie over de wijkkerkenraad, wijkdiaconie en activiteiten van de betreffende wijkgemeente.