• bron actie1a
  • bron actie2a
  • bron actie3a
  • bannerzingen2
  • bannerkoffie
  • bron entree4a

Welkom in de Bron

De Bron is een kerkelijke gemeente, die deel uit maakt van de Protestantse Kerk in Nederland. De kerkelijke gemeente bestaat uit een levendige groep mensen die zich met elkaar verbonden voelt door het geloof in God. U vindt De Bron achter winkelcentrum "De Ridderhof"; Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn.
Het gebouw de Bron wordt door protestanten en rooms-katholieken als kerkgebouw gebruikt. Naast vele kerkelijke activiteiten vinden diverse clubs en verenigingen hier onderdak.
Graag ontmoeten wij u in de Bron!

Bronwijk

Bronwijk
Scribae wijkkerkenraad: Anet van Genderen en Wim Krösschel: email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Team van Pastores:
ds. Herma Kamphuis en ds. Meindert J.T. Burema 

Bartokhof 7, 2402 GC Alphen aan den Rijn
Tel: 0172-852737
E-mailadressen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bereikbaarheid: de beste tijden waarop u ons telefonisch kunt bereiken: op doordeweekse werkdagen ‘s morgens tussen 8.30 en 9.00 uur en ‘s avonds tussen 18.30 en 19.00 uur. Daarbuiten kunt u/kun je gewoon geluk hebben. Zo niet: laat dan even een gesproken boodschap achter op de voice-mail. De mail werkt natuurlijk 24-uur per dag en dat geldt ook voor onze brievenbus.

Omdat beide pastores de predikantsplaats delen is de Bronwijk onderverdeeld in 2 sectoren West en Oost, waarbij Herma Kamphuis verantwoordelijk is voor Bronwijk-West en Meindert  Burema voor Bronwijk-Oost.  
Klik hier voor een plattegrond met de indeling van de Bronwijk in West en Oost.

Pastor jongerenwerk

Martijn de Jong
Jan Luykenstraat 12 3027 EC Rotterdam
tel. 0611149085
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Taakverdeling naar leeftijd gemeenteleden:

Ben je jonger dan 40 jaar dan is de pastor voor jongerenwerk de eerst aangewezene om contact mee te leggen.  
Voor de overige leeftijden is Meindert Burema in Bronwijk-Oost en Herma Kamphuis in Bronwijk-West het eerste aanspreekpunt. Herma Kamphuis is ook verantwoordelijk voor gemeenteleden die buiten het gebied van de Bronwijk wonen.

Missie van de Bronwijk

De wijkgemeente wil zich in het werken aan haar taken laten inspireren door:

  • de liefde die God elke dag opnieuw aan mensen toont;
  • het voorbeeld dat Jezus ons geeft;
  • de belofte dat de Heilige Geest haar richting geeft.

Samenvattend kunnen we zeggen dat de wijkgemeente gemeente wil zijn door:

Profielschets Bronwijk

De profielbeschrijving van de Bronwijk kunt u hier vinden.